Barcelona - Mèxic: Fúria Mexicana protesta pel Mèxic feminicida a Barcelona / La Independent / Notícies gènere

There are no translations available.

Denuncien impunitat en l'assassinat de la fotoperiodista Maria del Sol Cruz Jarquín i també protesten per la violència contra una protesta a Quintana Roo (Mèxic).

 

 

Mejico Furia cas 1

 

 

 

Davant el número 55 del Passeig de la Bonanova, seu de Consolat Mexicà a Barcelona, integrants de la col·lectiva feminista Fúria Mexicana, composta per unes cent dones mexicanes, juntament amb dones xilenes i colombianes radicades a Barcelona, es van concentrar per protestar pels feminicidis comesos a Mèxic, però molt especialment per l'assassinat de Maria del Sol Cruz Jarquín, fotoperiodista, assassinada a Juchitán de Zaragoza, Oaxaca-Mèxic, ja fa gairebé 30 mesos i sense que s'hagi fet justícia. La tarda de dilluns passat dia 16 de novembre es van plantar davant del consolat mexicà a Barcelona amb el lema "Per què ens falten" i denunciant també el "Mèxic feminicida".

 

 

 Mejico Furia cas 1

 

 


A més varen protestar pels fets violents ocorreguts la setmana passada a la ciutat de Cancún, municipi de Benito Juárez, a l'estat de Quintana Roo, on elements policíacs van carregar contra una protesta ciutadana i van disparar i ferir a periodistes.

Així doncs, durant uns minuts, la col·lectiva Fúria Mexicana va prendre el carrer de Bonanova, davant el número 55, on s'ubica el consolat mexicà per cridar l'atenció sobre el que passa en aquest país, on van plantar espelmes i cartells.

La col·lectiva Fúria Mexicana i dones de diferents països realitzaran diumenge que ve un "estenedor" pel 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.