Catalunya: Fins quan les dones hauran d'exigir drets expecifics per salvar la vida / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

There are no translations available.

Des de les associacions de dones, des de les xarxes socials, des de casa, les dones estan actives intentant que cap dona se senti sola, o se senti amenaçada. En aquests temps d'una tremenda gravetat on s'està prioritzant combatre la pandèmia del coronavirus, no es pot oblidar un altre perill, concretament per al col·lectiu femení.

  

Radicalmente

 

   

 

Per a moltes dones hi ha una altra amenaça, que és la violència masclista, que amb el confinament, les posa en una situació de perill constant i imminent, ja que han de compartir l'espai de convivència amb el seu maltractador, hora a hora, i minut a minut. En aquesta  dramatica situació, no hi ha mascaretes per parar la mort, cosa que l'Estat i el Govern no han tingut prou en compte, no han calibrat el perill que suposa per a milers de dones durant el temps que duri la pandèmia i el confinament. 

Si no s'hi posen més mesures, possiblement s'hauran de lamentar víctimes que es podrien haver evitat amb una gestió feminista, i que s' hauran d' adjudicar a aquest sistema que no prioritza la vida dels éssers humans i del planeta davant els beneficis de l'econòmia.

Les dones no són la prioritat de cap partit polític o moviment social. Les dones ho estan canviant tot, pràcticament soles. Per això les feministes ara són més a les xarxes que mai, continuen el seu activisme des de les cases, els balcons i creant pensament per no sortir d'aquesta crisi sense arguments de canvi radicals, per  ser... Radicalment Feminista!!

Ca la Dona i la Xarxa Feminista han recollit informació que pot servir a les dones en aquests moments tan especials, amb la consigna:

Per un Confinament radicalment Feminista!

Manifest

ATENCIÓ JURÍDICA I INFORMACIONS 

VIOLÈNCIES

FEM XARXA 

ACTIVISME A XARXES SOCIALS