El Consell de la Joventut de Barcelona llença una campanya per a fomentar el vot jove de cara al 22M

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Partits Polítics

NOTA DE PREMSA 12-5-1

El Consell de la Joventut de Barcelona llença una campanya per a fomentar el vot jove de cara al 22M

Amb el lema de “Re-vota’t”, l’objectiu de la campanya és contribuir a que el proper 22 de maig  els i les joves de la ciutat reflexionin què volen fer amb el seu dret a vot i tinguin la màxima informació per a decidir-lo, en unes eleccions especialment importants per al col·lectiu juvenil, el més castigat per la crisi.

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ha llençat una campanya de foment del vot jove de cara a les eleccions municipals del proper 22 de maig. L’objectiu de la campanya és contribuir a que els i les joves de la ciutat es plantegin què fer amb el seu dret a vot i tinguin el màxim d’informació per a decidir la seva opció. El lema de la campanya és “Re-VOTA’t” i s’acompanya de la frase. “El 22M no és cap paròdia”, en referència a la imatge gràfica de la campanya, que està inspirada en el popular programa de sàtira política de TV3, “Polònia”. La campanya es vehicula, en bona part, a través d’¡nternet, mitjançant la web http://www.revotat.cat. Durant les dues setmanes de campanya electoral la web anirà incorporant progressivament 11 vídeos en els quals els 5 candidats a l’alcaldia de les formacions amb representació política al consistori respondran a 11 preguntes sobre temes de joventut i ciutat.  

Tot i que el Consell ha realitzat campanyes de foment del vot jove durant les darreres convocatòries electorals municipals, enguany s’ha considerat que aquesta és especialment estratègica, per l’alt nivell de desafecció política entre els i les joves i perquè  el col·lectiu juvenil ha estat el principal perjudicat per la crisi. Per això, des del CJB s’ha volgut que la campanya recordi als i a les joves que informar-se i exercir el dret a vot és molt important per a temes que els afecten de ple com el treball, la formació, l’habitatge o els equipaments juvenils, entre d’altres qüestions.

  Durant la setmana vinent, i en el marc de la campanya, també se celebraran 2 debats amb candidats joves que es realitzaran en universitats de la ciutat i un altre debat en un dels programes de COM Ràdio. A la web de la campanya Re-VOTA’t s’hi pot trobar tota la informació sobre aquests debats, així com les propostes que realitza el CJB en matèria de joventut als diferents partits polítics i els enllaços als programes de les diferents formacions amb representació al consistori barceloní.  

Els cartells amb la imatge i la web de la campanya s’han fet arribar a espais estratègics per arribar als i a les joves com a Punts d’Informació Juvenils, equipaments juvenils, les prop de 1000 associacions juvenils de la ciutat, facultats i altres centres d’ensenyament superior.

 

Més informació:

Joan Vilaplana

Àrea de Comunicació del CJB

93 237 22 85//605 02 98 74

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la