Què en pensa... Antoni Guirado. CGiL

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Qüestionaris - Societat

Què en pensa... Antoni Guirado. CGiL

Per una societat lliure de prejudicis sexistes

 

 


 

- Com valores la incorporació de la visió de gènere al tractament de la comunicació i la informació als mitjans de comunicació? Què et sembla la iniciativa de La Independent?

La incorporació de la visió de gènere és fonamental. La comunicació i els mitjans de comunicació són elements substancials en qualsevol evolució de la societat, i no seria possible aconseguir la plena igualtat social i l'eliminació de la discriminació i el sexisme sense canvis profunds no només en la manera de comunicar sinó també en la creació d’opinió. Crec que la iniciativa de La Independent contribuirà a provocar i a incentivar canvis importants. 

 


 

- El país acaba una legislatura. Com la valores des de la perspectiva de gènere?

Considero que s'han posat les bases mínimes per a la conscienciació política i institucional que generi progressivament els canvis necessaris per a la completa igualtat social des de la perspectiva de gènere.

 

- Quins creus que han d'ésser els principals objectius per a la propera legislatura de Catalunya?

Precisament que el treball per una societat lliure de prejudicis sexistes i les polítiques que contribueixin a remoure tot allò que impedeix la plena igualtat social sigui entre els principals objectius del futur Govern de la Generalitat i del Parlament de Catalunya. Els moviments socials compromesos hem d’aconseguir que això sigui així.

 

- Quina reflexió més urgent creus que cal fer en els processos d'igualtat, d'equitat i dels drets humans de les dones al món?

Tres conceptes: educació de les noves generacions, pedagogia social i justícia social i econòmica.

 

Antonio Guirado Herrera

Secretari General de la Coordinadora Gai Lesbiana de Catalunya

Col·laborador a “La Gent de l’Arc Iris” a TotsxTots de ComRàdio