El periodistes dels mitjans públics mostren el seu rebuig als blocs electorals

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Apoderament i Lideratge - Partits Polítics

There are no translations available.

 

Blocs Electorals

 Els periodistes del mitjans públics han decidit mostrar el seu rebuig a la imposició dels blocs electorals. Novament, s’obliga a aquests professionals a elaborar la informació de la campanya seguint un temps i ordre segons els resultats dels comicis de fa quatre anys, i no amb criteris professionals i periodístics. En un manifest fet públic a l’inici de la campanya, el Col·legi recordava que “amb la imposició d’aquests blocs, els partits polítics desacrediten els mitjans públics i perjudiquen la confiança de la ciutadania en la seva feina”.


Reunits a la Comissió de Mitjans Públics del Col·legi de Periodistes, representants dels comitès professionals o d'empresa de TV3, Catalunya Ràdio, TVE i RNE, Com Ràdio, Barcelona Televisió i Televisió i Ràdio de L’Hospitalet van decidir visualitzar la seva posició fent vaga de signatures o de llegint textos de protesta.


A BTV, la redacció no signa les peces i s’informa que la durada de les informacions no ha estat feta sota criteris periodístics. També s’ha decidit fer constar quan les imatges són senyal realitzat pel partit polític. A Com Ràdio es llegeix a tots els blocs electorals un comunicat elaborat pel comitè professional.


Pel que fa als mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, els blocs electoral són inclosos dins dels informatius segons el criteri periodístic dels editors. Com en les darreres campanyes, a TV3, 3cat24.cat i Catalunya Ràdio les informacions electorals no van signades. Així mateix, els presentadors recorden que la durada i ordre responen a la proporcionalitat que imposa la llei, i s’ofereixen peces informatives que expliquin l’actitud i les demandes dels professionals de la informació.


Als mitjans municipals de L’Hospitalet, els periodistes de Ràdio L’Hospitalet, Televisió L’Hospitalet, Diari L’H i Digital-h expressen la seva postura contrària als blocs llegint un comunicat a tots els espais informatius i no signant les informacions.


El Col·legi de Periodistes dóna suport a totes aquestes accions i lamenta que es continuï justificant la prohibició d'utilitzar plenament els criteris informatius habituals durant el període electoral, substituint-los per criteris de propaganda electoral.