Catalunya: Xarxes Feministes per a viure en llibertat. Ni un pas enrere!

 

 

El proper 14 de Juny tendra lloc la 9a convocatòria de l'Escola Feminista d'Estiu (EFE). Es tìndra com a objectiu, treballar i compartir el contingut d'aquesta convocatòria: Xarxes Feministes per a viure en llibertat. Ni un pas enrere!, osigui, elaborar estratègies conjuntament amb les xarxas feministes per a viure en llibertat, i fer front al feixisme i el antifeminismo que aquesta sorgint d'una forma preocupant a totes les societats a nivell mundial.

 

 

Xarxa Feminista

 

 

 

La  Escola Feminista d'Estiu (EFE), aquesta organitzada des de la Xarxa Feminista, juntament amb Ca la Dona. És un espai de relació política, on es troben, dones, lesbianes i trans, alhora que grups feministes. La Xarxa es crea en  1996 durant la celebració de les Jornades "20 anys de feminisme a Catalunya" on es constato la necessitat que la necessitat que havia de crear-se  un espai des d'on impulsar la convivència de tots els feminismes, treballant cadascú des de la seva realitat i enriquint-se les unes a les altres dins les seves diferències. "La pràctica de relació política entre feministes és una de les eines per a consolidar la força transformadora de la lluita per a la llibertat de les dones en tots els àmbits de la vida social, econòmica i política. Una pràctica que ha estat un dels trets més significatius i característics del Moviment Feminista a Catalunya".

Són diversos els objectius de la Xarxa Feminista, en primer lloc; impulsar la relació politica entre els grups anteriorment citats, tambien intercanviar experiències i pràcticas per a propiciar el coneixement dels diferents feminismes, i posar de manifest la diversitat, donant força política a tot el que realitzen les dones, lesbianes i trans.

La Xarxa Feminista aquesta formada en primer lloc per sòcies i alhora, per un grup dinamitzador que es responsabilitza d'organitzar i dur a terme cada any, l'Escola Feminista d'Estiu (EFE) des de 2010, data en què s'inicio. Tambien aquest grup dinamitzador, i comptant con el suport de dones de col·lectius feministes, han estat les que han organitzat les diferents Jornades Feministes de Catalunya, les quals es duen a terme cada 10 anys, (1996,2006,2016).

Logo-figura-png copia

Aquest any 2019 comptés  la (EFE)  amb taules de debat i tallers per a elaborar conjuntament i entre totes, estratègies per a enfrontar-se a l'ofensiva "misogena,racista, homòfoba i d'extrema dreta" tambien "parlarem sobre la llibertat dels nostres cossos, s'aportaran sabers i experiències de la internacionalització de les resistències i aprendrem tècniques d'autodefensa"

L'Escola d'Estiu 2019,  es inagurara el proximo 14 de Juny, a les 17 hores amb la presentació de l'exposició "Preses de Franco" Memòria i Testimonis de la Represon Franquista

Programa: