Catalunya - Estat: Representants de la CUP no volen contestar a VOX al Judici del Procés / LAINDEPENDENT/ Notícies de Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Partits Polítics

Eulalia Reguant i Antonio Baños, han exposat públicament a la sala com a testimonis aquest 27 de febrer, que no volien respondre perquè, en paraules de Reguant, “VOX és un partit d’extrema dreta, masclista i xenòfob”. I Baños no ha volgut legitimar les preguntes “d’un partit de caràcter feixista”.

 

alt

 

 

Ambdós ex-diputats de la CUP, encara que el Tribunal els ha donat 5 dies per retractar-se i tornar al judici, perquè si no ho fan poden tenir un càstig de multa de 2.500 euros o pena de presó, han confirmat que no pensen retractar-se de la seva decisió presa en la seva compareixença d'aquest dimecres 27, quan van rebre l'ordre d'expulsió de la sala pel president, el jutge Manuel Marchena.

Eulália Reguant ha escrit al seu twitter que no pensa ‘legitimar’ Vox com a acusació popular perquè malgrat que ”Sí, voliem declarar a la fiscalia, a l'advocacia i a les defenses. No legitimaren a VOX com a acusació popular això és legitimar l'extrema dreta i a aquesta se la combat”. Per la seva banda, Baños ha escrit al seu twiter els versos finals del poema d’Apel·les Mestres en què s’inspira el lema ‘No passareu’.

I el judici continua aquest dijous, amb l’advertiment clar i continuat de Marchena que els testimonis estan obligat a contestar a Vox, un tràngol que estan passant un a un, les i els testimonis de la defensa, tot i que fan constar el seu desacord amb la presencia d'aquest partit polític d'extrema dreta al banc de l'acusació.

Mireu el vídeo a Youtube.