Filipines: María Ressa, periodista filipina arrestada acusada de “difamar en línia” / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Llibertat d'Expressió

María Ressa dirigeix Rappler, un mitjà crític contra la política del president Rodrigo Duterte. El mes de desembre va avisar de la persecució que patia, poc després que fos guardonada amb  el IX Premi Internacional Llibertat de Premsa 2018 de la Universitat de Màlaga.

 

01amara-ressa-periodista-filipina

Segons informa Rafael Gimenez Claudin a periodistas.es , Reporters sense fronteres (RSF) ha denunciat el seu cas, ja que considera que Ressa és víctima d'assetjament judicial i s'han mobilitzat per a obtenir el seu alliberament, entre altres iniciatives, demanant al Secretari General de l'ONU que intervingui el més aviat possible per a posar fi al seu confinament.

Nomenada “Personalitat de l'any” per la revista Times el 2018, també ha estat guanyadora del Premi a la Llibertat de Premsa del Comitè de Periodistes de Protecció (CPJ, per les seves sigles en anglès) del mateix any, i segons aquestes entitat: “Maria Ressa s'ha convertit en el símbol contra l'assetjament contra els mitjans que practica l'equip del president Duterte".