India: Un mur per la llibertat de les dones / La Independent / Notícies Gènere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Religión - Espiritualidad - Espiritualidad

No hay traducción disponible

Quatre milions de dones han format un mur humà per demanar igualtat de gènere a l'estat de Kerala a l'Índia. Han arribat a cobrir 620 quilòmetres de territori.

 

 India

 Foto:Trendsmap

   


Aquesta acció reivindicativa ha tingut lloc després que es prohibís l'entrada a dues dones de quaranta anys al temple de Sabarimala. Va ser considerat com un acte impur, ja que aquestes dones estaven en edat de menstruar. L'edat de prohibició era de 10 a 50 anys. Aquesta cadena creua les carreteres de nord a sud de l'estat, per accedir al temple Ayappa, "el déu cèlibe" i ha estat batejada com "Mur de Dones".

El Tribunal Suprem ja havia aixecat aquesta prohibició el setembre passat, tot i això 200 pelegrins van tancar l'entrada al temple a aquestes dones. "L'entrada de dones a Sabarimala és una victòria històrica per a nosaltres", sosté l'activista Trupti Desai. El lloc un dels més sagrats de l'Hinduisme, és el centre d'aquesta disputa per part dels sectors més conservadors, que es neguen a acatar la sentència protestant pel que consideren un desafiament.