Carmen Alborch (31.10.1947 -24.10.2018)

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Memory - Personalities

There are no translations available.

Carmen Alborch

 

"Cal ser valentes, tenir conviccions fermes, teixir xarxes i seguir els camins de la reflexió. Perquè l'activisme no és incompatible amb el pensament".

"El feminisme ha millorat la vida de tots els ciutadans. Hauria de ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Aquí ho deixo..."

Un càncer s'ha endut la vida de Carmen Alborch, escriptora, professora, política, senadora i ministra del PSOE i, fonamentalment, feminista. Ha mort aquest 24 d'octubre a València als 70 anys d'edat. Recordem algunes de les seves frases reproduïdes en diversos mitjans de comunicació:

"Ser dona és una cosa meravellosa i hem d'interioritzar la nostra dignitat i llibertat, el respecte cap a nosaltres mateixes i l'exigència que els altres també han de respectar els nostres moviments, creativitat, espai i sexualitat".

"Emocionar és sa, jo ja no em reprimeixo. Però el secret de l'alegria és la resistència".

"Hi ha qui vol que ens estirem del monyo, però no ho consentirem. El feminisme no és un catecisme i cadascuna el viu a la seva manera".

"La vida no és fàcil, però l'exercici de la llibertat sempre val la pena".

"És imprescindible la lluita i l'esperança per una societat millor i més igualitària".

"El feminisme ha millorat la vida de tots els ciutadans. Hauria de ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Aquí ho deixo..."