Barcelona: Candidatura feminista al Claustre de la UB / La Independent / Noticies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Estudiantes i treballadores PDI i PAS de la Universitat que es van organitzar en l'Assemblea Feminista de la Universitat de Barcelona, amb motiu de la Vaga Feminista del dia 8 de març, es presenten a les Eleccions al Claustre d'aquesta important universitat catalana, que es portaran a terme el mes de maig. "Presentem la nostra candidatura com a membres de l'Assemblea Feminista, amb la voluntat que totes aquelles que vulgueu sumar-vos- hi, ho feu participant de l'assemblea o bé votant les nostres candidates", diuen en la seva pàgina web.

 

Claustro feminista

 


El Consell de Govern de la UB, en la reunió duta a terme el 20 de març de 2018, ha aprovat la convocatòria d'eleccions a membres del Claustre de personal acadèmic i personal d'administració i serveis per al dia 10 de maig de 2018.

Es tracta de la primera vegada que una agrupació d'aquesta mena es conforma i es presenta a una candidatura. Des de sectors feministes hi ha un reclam unánime i permanent per a que les universitats donin una educació transversal amb una mirada de gènere.

"Aquest espai neix amb la voluntat de visibilitzar la presència de les dones feministes a la UB, ja que la institució es dedica de forma sistemàtica a silenciar-nos i impedir-nos avançar. Teixim una aliança per tenyir de lila la UB, per acabar amb el patriarcat i l'androcentrisme, que estructuren les polítiques i les pràctiques de la nostra universitat", diuen.

Assemblea Feminista