Barcelona - Marroc: Portadores i temporeres al Marroc profund, des del periodisme amb visió de gènere / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Llibres - Altres Publicacions

There are no translations available.

Debat periodistic* amb perspectiva de gènere al voltant del llibre "A la mujer y a la mula, vara dura". Las olvidadas de Marruecos" que narra en forma de reportatge la vida quotidiana de "les oblidades del Marroc profund " tal i com diu Hicham Houdaïfa, el periodista autor d'aquesta obra publicada per Ediciones del Oriente y del mediterráneo.

En el debat hi participaran, a més de l'autor, Fàtima Ahmed, presidenta de Diàlegs de Dona i Tona Gusi, periodista i coordinadora de l' 'agència La Independent i Membre fundadora de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere.

 

Debat llibre A la mujer y a la mula

 

 

Quina és la situaciò de les dones oblidades del Marroc? Com fer periodisme amb perspectiva de gènere? El periodisme és una eina de denúncia? O és una via per reforçar estereotips (masclistes, racistes?...són algunes de les preguntes que podin sorgir al debat.

De les portadores a les temporeres del camp, de les cambreres de Casablanca a les noies joves captades per a la trata, per a ser explotades laboral i sexualment o a les víctimes del matrimoni forçat i el tradicional.

 

 

Mujer y mula CUBIERTA ANTERIOR70

 

 

Editorial Oriente i Mediterráneo  va néixer el 1989, quan tot just el seu equip havia descobert la literatura marroquina, algeriana, libanesa, egípcia, turca, iraniana, grega ... i l'edició espanyola no hi mostrava gaire  interès i les poques obres provenien d' intel·lectuals com Juan Goytisolo. Des d'aleshores "donar cabuda a aquestes veus va ser l'origen de les diverses col·leccions que conformen el nostre fons editorial", expliquen des de l'editorial.

 

*El debat serà el proper dimecres 18 de abril a les 19h de la tarda a Espai Contrabandos, C/ Junta del Comerç, 20.