Barcelona: Cinema dirigit per dones a la televisió betevé / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Cinema

Sota el nom de Directores, els divendres tarda i amb reemissió els dissabtes a la tarda, és a dir, en horari de bona audiència, la cadena de televisió betevé ha decidit programar en sessió especial films dirigits per directores nacionals i internacionals, ha informat l'Observatori de les Dones en els mitjans de comunicació. El cicle va ser iniciat el primer divendres de gener amb l'emissió del film de Jane Campion, El piano, i ha continuat amb el film de Pilar Miró, El pájaro de la felicidad, a més de El triunfo de Mireia Ros, Poniente de Chus Gutiérrez i així fins a tretze que durarà la sèrie.

 

Observatori cine

 

Aviat arribaran, Wilbur quiere suicidarse, dirigida per Lone Scherfig; Los cerezos en flor de Doris Dörrie; A los que aman d'Isabel Coixet o Una mujer en África de Claire Denis, entre d'altres. La cadena ha anunciat que la programació s'allargarà fins a l'abril, quan tornaran a donar pas al programa Històries del Cinema, que realitza Luis Aller i que presentarà 13 nous episodis.

Assumir un espai per oferir cinema dirigit per dones de manera específica i diferenciada és un gest rellevant enmig de les misèries que nodreixen la majoria de graelles de les televisions pel que fa a programació cinematogràfica. Val a dir que betevé manté el rigor fílmic intacte en cadascuna de les incursions que fa a aquest mitjà: cicles com Barcelona i acció! o el mateix Clàssics són bons exemples, diu l'Observatori.