Barcelona: El foment de la igualtat de gènere, present al nou Festival de la Infància, La ciutat dels somnis / la Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Infància i Adolescència - Infància i Adolescència

El nou Festival de la Infància d’enguany,  La ciutat del somnis, promogut per Fira de Barcelona, i que aproximarà a la mainada al món de les professions des d’una perspectiva lúdica i festiva, ha estat presentat oficialment amb un nou format innovador.

 

12-la ciutatdelssomnis diba

 

La presentació ha anat a càrrec del director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué i la directora del saló, Roser Soley, juntament amb la segona Tinenta d’Alcaldia de l' Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, del director de Difusió de la Generalitat de Catalunya, Ignasi Genovés i de la vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó.

Budó ha presentat les activitats que la Diputació de Barcelona aportarà a La Ciutat dels Somnis i ha destacat l’especial vinculació de la Diputació de Barcelona amb el projecte ja que “tenim un compromís amb la infància i especialment amb la igualtat d’oportunitats per a tots els infants”, ha dit.

La vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, institució que te com cada any un stand propi al certamen dedicat al foment de la convivència, ha explicat que “volem estar presents en aquest espai de lleure socioeducatiu familiar, donant a conèixer el nostre entorn, el poble, la ciutat, amb les seves institucions, i fomentant la participació dels infants i, per tant, la participació ciutadana”.

El saló se celebrarà del 27 al 30 de desembre al Palau 1 del Recinte de Montjuic en un nou format en forma de ciutat que aposta per apropar el món dels oficis i les professions als nens i les nenes d’entre 4 i 12 anys a través d’un centenar d’activitats lúdiques, vivencials, educatives i inclusives. Així, els infants podran jugar a ser cuiner, mecànica, informàtica, químic o actor, entre molts altres oficis, tot descobrint les tasques i les competències que es posen en joc en cadascun d’ells.

En aquest sentit, enguany el nou model de Festival de la Infància posa un especial èmfasi en la promoció de la igualtat de gènere; així, un equip d’educadores i educadors han fet el seguiment dels continguts per tal que siguin adequats, tenint en compte la promoció dels valors cívics i d’igualtat. En aquest sentit, segons la directora del Saló, Roser Soley, “s’ha vetllat per no posar etiqueta a les professions; per exemple, tant poden jugar a ser enginyers com enginyeres”. Segons la segona tinenta d’alcaldia de Barcelona, Laia Ortíz, “hem tractat de feminitzar els valors del Saló, en el sentit de destacar professions feminitzades com les que tenen a veure amb la cura de les persones, treballadores socials, educadores socials, etc...” Aquesta visió sempre ha estat present a les activitats i espais promoguts per la Diputació de Barcelona i en aquesta ocasió, segons Meritxell Budó, “es posaran en valor professions d’atenció a les persones, que no sempre es visualitzen prou, i que són fonamentals per millorar la qualitat de vida de les persones”.

La Diputació de Barcelona compta també al Festival amb un gran espai a l’interior del pavelló 1, on  és podrà realitzar una gimcana familiar partint del joc "el teu poble, la teva ciutat”, així com uns espais dedicats a esports paral·límpics Boccia i Goalbal, on els nens i nenes podran participar amb l'objectiu de sensibilitzar els infants sobre els esports per a persones amb discapacitat.