21 D «Feminisme socialista" programa de Gènere del PSC

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Apoderament i Lideratge - Partits Polítics

There are no translations available.

   Iceta 21D

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) considera que l'elecció del 21 de desembre marcarà un abans i un després en la situació política de Catalunya. Inclou en el seu programa de govern un gran pacte català per garantir que la Generalitat desenvolupi les diverses lleis existents de lluita contra la violència de gènere i d'igualtat efectiva entre homes i dones.

 

programa PSC feminista

 

 

 

Representat per Miquel Iceta, el PSC es presenta a aquestes eleccions amb un acord polític amb Units per Avançar, l'extinta Unió, que inclou a la llista a Ramon Espaldaler, com a número tres per Barcelona, el número dos de la llista és Eva Granados.

També formen part de la llista de candidates Judit Riera de la JSC del Baix Llobregat; Sonia Guerra, membre de l'executiva de la Federació nacional; Olga Camps, candidata socialista de Pallejà; Eva Centeno, de Sant Esteve Sesrovires; Daniela Fernández de Molins de Rei com a independent. La llista, segons una portaveu de la campanya, està conformada de manera paritària.

La Coordinadora de l'Àrea Socioeconòmica Núria Diaz, del PSC, va dir a la Independent que: "El Programa Electoral conté més de 700 propostes i encara que hi ha un eix específic, les polítiques d'igualtat són presents de manera transversal en tots els àmbits ".

 

Programa per un Feminisme Socialista

Des del punt de vista de la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones, el Programa electoral del PSC, es presenta com un "feminisme socialista", igualitari i innovador amb cinc eixos específics, com a marc de treball al Parlament i al govern de la Generalitat, si guanyen les eleccions aquest 21D.

Garantir la coeducació com a eix central per crear una societat basada en la igualtat d'oportunitats, el respecte i lliure de violència de gènere.

Tolerància zero cap a la violència contra les dones amb més recursos per desenvolupar les lleis.

Gran pacte català per garantir que la Generalitat desenvolupi les diverses lleis existents de lluita contra la xacra masclista: aplicar els 53 articles vigents de la Llei d'igualtat catalana (llei 17/2015, 21 de juliol, d'igualtat efectiva entre dones i homes), la Llei contra la violència masclista (Llei 5/2008, 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista) i la llei d'igualtat estatal (llei 3/2007, de 22 de març, per la igualtat efectiva de dones i homes). Assegurar que no es tancarà cap dels jutjats VIDO a Catalunya.

Llei d'Igualtat Salarial i una Llei d'usos del temps per a lluitar contra la bretxa salarial, fomentar la conciliació i compartir la cura familiar.

Model municipal públic feminista que potenciï les polítiques de gènere amb plans d'igualtat obligatoris, propostes actives d'ocupació per a dones emprenedores, i consolidació d'espais de participació de les dones per incorporar la visió de gènere al municipi.

Lluitar contra el tràfic i el proxenetisme derogant el marc català que fomenta els prostíbuls: Fomentaciór de la Llei estatal contra l'Explotació Sexual, i implicació del món local mitjançant la Xarxa de municipis lliures de trata.

 

Programa