Catalunya: Declaració del Consell Nacional de Dones de Catalunya per a la 62a sessió de la CSW / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

El Grup de Participació Internacional del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) ha decidit,  fer la Declaració del Consell davant l'ONU sobre el tema de revisió de la 62 sessió de la Comissió Jurídica y Social de la Dona (CSW per les seves sigles en anglès) de Nacions Unides, que tractarà de "La participació de la dona en els mitjans de difusió i les tecnologies de la informació i comunicació". 

Declaració CNDC: Participació, accés i representació de les dones als mitjans de difusió i a les tecnologies de la informació i les comunicacions.

 

 

CSW62

 

 

El tema prioritari de la 62a sessió de la CSW és sobre la Dona rural i es durà a Nova York del 12 al 23 de març de 2018.

La Declaració que hi presenta el CNDC fa referència a la situació de la perspectiva de gènere en els mitjans de comunicació de Catalunya. Destacant la idea que: "Els mitjans de comunicació tenen un impacte social molt gran, a més d'interpretar la realitat, són un element essencial per conformar l'opinió pública. Per tant, poden jugar un paper cabdal a l'hora de perpetuar i propagar la cultura dominant o bé proposar-nos altres veus i valors i acompanyar processos que ajudin a superar i canviar les desigualtats en les estructures socials i mentals de les persones".