Puebla. Mexic: XI Trobada Nacional Feminista / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Els propers dies, 17, 18 i 19 de novembre més de 400 dones de tot el país es donaran cita a la ciutat de Puebla (Mexic) amb motiu del XI Encuentro Nacional Feminista. Segons informació de l'organització, el feminicidi serà un dels principals temes d'aquesta trobada que es realitzarà "tot i les emergències que afronten les dones després del sisme del passat 19 de setembre".

 

 

Puebla

 

 

 

En la trobada es treballaran diversos eixos temàtics com: accés a la justícia, drets de les dones i violència feminicida. Tan sols a l'Estat de Puebla, la violència masclista, s'ha cobrat la vida de 329 dones des de 2013.

Aquesta trobada es realitzarà a la Facultat de Filosofia i Lletres de l' Instituto de Ciéncias  Sociales y Humanidad de la Benemérita Universidad Autónoma de Puebla, així com en les instal·lacions de Instituto Poblano de las Mujeres i la Casa de Servicios i Atención a las Mujeres.

Es realitzaran activitats culturals, com teatre, exposicions, concerts. El diumenge 19 de novembre a les 10 hores, hi ha una convocatòria per realitzar una marxa al Zoco de la ciutat.

Aquestes Trobades Nacionals Feministes, s'estan organitzant des de finals dels anys 80, amb l'objectiu de reunir a les dones en tota la seva diversitat, per parlar i utilitzar estratègies, per a la integració del Moviment Feminista al país