Meritxell Borràs i Solé, compromís amb el país

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Partits Polítics

 

BORRAS2

 

SEMBLANÇA

La consellera, Meritxell Borràs i Solé,  nascuda a l'Hospitalet del Llobregat, va assumir la seva màxima responsabilitat política el juny del 2015, assumint el càrrec de Consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya coincidint amb la sortida d'Unió Democràtica de Catalunya del Govern d'Artur Mas.

Va revalidar el seu càrrec com a Consellera de Governació amb la presidència de Carles Puigdemont, amb atribucions d'Administracions Públiques i Habitatge, però amb el traspàs de les competències de Relacions Institucionals al Departament d'Afers Exteriors.

Als 17 anys Meritxell Borràs ja mostrava el seu interès i compromís amb el país, va ser una de les fundadores de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i va ser membre del comitè executiu nacional de la JNC com a responsable de comunicació i formació; actualment militant del Partit Demòcrata Europeu Català, és membre del seu Consell Nacional, responsable de polítiques socials i membre del secretariat permanent de la formació política.

Meritxell Borràs arriba al Parlament de Catalunya després d'haver exercit diverses responsabilitats polítiques en l'administració local; va ser regidora de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat entre 1995 i 2014 i diputada a la Diputació Provincial de Barcelona el 1995.

Meritxell Borràs és considerada una de les diputades del Parlament de Catalunya amb més bon rendiment, s'ha ocupat d'un important projecte com és la Llei del Servei d'Ocupació de Catalunya, ha estat membre d'un bon nombre de comissions: la Comissió d'Economia, Finances i Pressupost, de la Comissió de Control de l'Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, de la Comissió de Medi Ambient i Habitatge, de la Comissió de Benestar i Immigració, de la Comissió de Treball, Indústria, Comerç i Turisme i de la Comissió de Salut. A més, també s'ha ocupat de temes delicats com la comissió d'investigació sobre corrupció i frau fiscal; les interpel·lacions i preguntes referents al Consorci Sanitari de Lleida, i va ser la portaveu de CiU a la comissió d'investigació del cas Pujol.

Meritxell Borràs va substituir a Joana Ortega com a consellera de Governació i Relacions Institucionals, les dones en el govern de Catalunya representaven un 30%, lluny de la paritat i per tant era difícil accelerar polítiques feministes en el govern, però cal destacar l'aprovació de la llei 2015/17 d'igualtat efectiva entre dones i homes que fou aprovada durant aquest període i és una de les lleis que pot impulsar la creació d'una societat més justa i igualitària.

Defensar la participació i lideratge de les dones en l'àmbit polític és una prioritat pel moviment feminista perquè accelera el desenvolupament dels drets de les dones, la consellera Meritxell Borràs i Solé i la Consellera Dolors Bassa i Coll són dues de les conselleres que estan patint la repressió del govern espanyol i malgrat que la seva situació és igual que la resta de consellers empresonats no tenen el mateix impacte mediàtic que el de la resta dels seus companys de govern.

En tot cas, serveixin aquestes línies per reivindicar el seu paper en el govern, reivindicar la seva fortalesa en seguir al costat del President i defensar les institucions catalanes. Meritxell Borràs i Solé i Dolors Bassa i Coll estan obrint camí a moltes altres dones, elles són i seran un referent en la futura política catalana, i hem de vigilar que no quedin invisibilitzades per la resta de consellers.