La Presidenta i Mesa del Parlament al Tribunal Suprem

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

mesa sol

 

(Actualització a les 23h del 9.11.17)

El jutge dicta presó condicional sota fiança de 150.000 euros per a la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. Aquesta nit ingressa a presó.

Lluís Corominas, Anna Simó,Lluís Guinó i Ramona Barrufet tenen una setmana per pagar la fiança de 25.000 euros i llibertat per a Joan Josep Nuet.

 

La Fiscalia ha demanat presó incondicional per a Carme Forcadell, Lluís Corominas, Anna Simó i Lluís Guinó, fiança per a Ramona Barrufet i llibertat per a Joan Josep Nuet. 

La Presidenta i les i els membres de la Mesa del Parlament estan acusades i acusats, d'acord a la querella de la Fiscalia, de violar els drets de les diputades i diputats "disidents" a fi de "causar la demolició de la Constitució". La DUI, segons la Fiscalia, seria el "fi últim" d'un seguit d'actes legislatius que s'han desenvolupat amb l'objectiu d'aconseguir la Independència.

Carme Forcadell en la seva declaració ha acatat el 155 i li ha atorgat "caràcter declaratiu i polític" a la Declaració d'Independència del 27 d'octubre. Treure-li valor juridic a la votació ha estat una estratègia conjunta. Nuet, darrer a declarar, ha afirmat que no va facilitar mai la tramitació de les lleis que havien de facilitar l'1 d'octubre.

Sobre l'acusació de malversació Carme Forcadell ha recordat que amb l'aplicació del 155 el Ministeri d'Hisenda ja té accés a totes les partides.

Anna Simó ha manifestat que té la intenció de presentar-se a les eleccions del 21 de desembre.

 

 mesa dibuix1