BARCELONA: Debat sobre masculinitats. Privilegis, costos i reptes al Pati Llimona / LA INDEPENDENT /NOTICIES DE GÈNERE

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Noves masculinitats

Pensat per a les i els professionals de l’Educació i la Comunicació Social, però també obert a qualsevulla  persona interessada, els propers dies 14 i 15 de novembre, al Centre Cívic Pati Llimona acollirà el Curs-Taller* de dos dies: Parlem de masculinitat: privilegis, costos i reptes. L’antropòloga Isabel Holgado i el professor Enrique Santamaría reflexionaran conjuntament sobre la identitat masculina en les cultures patriarcals i el seu vincle ‘forçós’ amb la violència i la dominació.

 

 

hablemos de  masculinidad-foto 1

 

 

 Aquesta i aquest professional de les ciències socials analitzaran com s’experimenta en l’actualitat el ‘ser un home’, les ruptures i dissidències amb la masculinitat hegemònica i també els aspectes clau vinculats a les ‘transformacions definitives’ que s’estan vivint en les relacions entre gèneres, la sexualitat, els rols familiars, el treball i la paternitat, entre d’altres temes.

Des del compromís personal amb la transformació pacifica de la societat mitjançant "vides personals més conscients, responsables i lliures", amb aquest curs es preten aportar variables i sabers que facilitin el qüestionament de la violència cultural, que normalitza el sofriment humà en clau de gènere, perquè es puguin dur a terme accions transformadores que tinguin "com a horitzó ètic la cura de la Vida i la no-violència".

 

*Les sessions es feran de les 18.30 a les 20.30 el dimarts 14 i el dimecres 15 de novembre. L'organització és  a càrrec del Col·lectiu Al Hanan i l’Associació ERAPI (Més informació: grupo.erapi@mail.com o Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la )