Internacional: GAMAG es presenta a la Xina / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

En el marc de la 54ena assemblea de l’Asia-Pacific Broadcasting Union  (ABU), que es farà a Chengdu, Sichuan (Xina) del 3 d’octubre al 4 de novembre, representants de GAMAG Europa presentaran els objectius de l’Aliança  per promoure la igualtat de gènere en i a través dels mitjans de comunicació GAMAG (The Global Alliance for Media and Gender).

GAMAG va sorgir el desembre del 2013 sota l’empar de la UNESCO amb l'objectiu de fomentar la igualtat de les dones en els món de la comunicació. GAMAG Europa és el capítol regional europeu d’aquesta Aliança global i la Xarxa Internacional de Dones Periodistes  i Comunicadores de Catalunya- Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT-XIPVG) amb seu a Barcelona és qui en porta el Secretariat.

En una sessió  moderada pel periodista de France Medias Monde, John Maguirre, Teresa Carreras, de GAMAG Europa, Qingyi Zeng, de la UNESCO a Beijing, Evelyn Faye, de AUB/UAR African Union of Broadcasting i Chrissie Tucker de l’ABU explicaran les darreres estratègies per assolir la igualtat ens els mitjans i en la professió. També la XIDPIC.CAT-XIPVG  presentarà a  Chengdu  el moment actual d’aquesta Aliança que va néixer el 2013 per ajudar a acomplir el capítol J de la Plataforma de Beijing aprovada el 1995. Per aconseguir una transformació important a la  societat la presència de dones en els mitjans de comunicació, tant en els continguts com en la gestió, la investigació, el sindicalisme, l’associacionisme i el control dels mitjans públics hi ha de ser molt més present.

Així, la representant de GAMAG Europa Teresa Carreras presentarà dins del Forum “Women with the Wave” els objectius de l’Aliança global i de la concreció a Europa que fins a finals d’any es concretarà en reunions a León per enfortir la presència de l’Aliança al sud d’Europa, a Gotteborg, Suècia, per tal d'eixamplar-la al nord o a Moscú  per ampliar-la cap a l’est d’Europa. Paral·lelament a aquests esdeveniments es celebrarà el 14th Sichuan TV Festival que és un dels mercats audiovisuals més importants de la Xina.