Regne Unit: Suggereix el terme "gestant" en nom de la Igualtat transgènere / La Independent / Noticies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Legislació

La setmana passada Theresa May va a anunciar al Parlament, el pla del govern de dur a terme, una consulta sobre els canvis de la Llei de reconeixement de gènere del país.

  

 

Embarazada

Foto: Diva Criado

Aquesta setmana, el govern ha suggerit una esmena al Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics de l'ONU, que se sotmet a una revisió periòdica i del qual el Regne Unit en forma part.

El suggeriment de revisió es refereix al terme "Persones embarassades". L'ONU defineix que una "dona embarassada", ha de ser protegida fins i tot, sense estar subjecta a la pena de mort.

La presentació de Foreign and Commonwealth Office (FCO) suggereix el terme "gestants" per evitar l'exclusió de "persones transgéneras que han donat a llum" i no "dona embarassada".

Un portaveu de FCO, expressà en un comunicat: "El Regne Unit no s'oposa a l'ús del terme 'dona embarassada'. Donem suport fermament el dret a la vida de les dones embarassades, i hem sol·licitat que el Comitè de Drets Humans no exclogui les persones transgènere embarassades d'aquest dret a la vida".

Però les protestes de feministes no s'han fet esperar, segons explica Sunday Times, la feminista Sarah Ditum s'hauria mostrat molesta i qualifica aquesta proposta com "insultant". "Tenir un cos femení i saber el que això significa per a la reproducció no et converteix en excloent. Forçar-nos a evitar qualsevol referència al nostre sexe sota l'amenaça de ser anomenades fanàtiques és un insult".

Els crítics han advertit que els homes biològics també tindran dret a accedir a tots els llocs permesos per a les dones, pel sol fet de declarar que ho són.

 

Més informació