Barcelona: XIII Fòrum Contra la violència de gènere / La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible

Per celebrar el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones que es recorda anualment cada 25 de novembre, la Plataforma Unitària contra la Violència de Gènere, presenta el programa de les jornades de la XIII Fòrum contra les Violències de Gènere, que es duran a terme els dies 9,10 i 11 de novembre, a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, sota el lema "Teixint resistències davant les violències sexuals".

 

 

Foro Contra las violencias de Genero

El Fòrum d'enguany, alerta i posa sobre la taula de discussió, no només la violència que pateixen les dones pel fet de ser-ho, sinó altres formes de violències, les seves manifestacions, conseqüències i estratègies d'abordatge. "Teixint resistències davant les violències sexuals", és una forma d'expressar que la lluita contra la violència sexual ha d'estar compromesa amb l'activitat col·lectiva i global.

Temes com el feminicidi, l'ideal generalitzat de bellesa de la societat, la violència institucional, la islamofòbia de gènere com a violència masclista, entre d'altres, seran temes fonamentals en el desenvolupament de les Jornades.

També s'abordarà la violència que pateixen les dones en les fronteres, debat que es portés a terme amb dones de diferents latituds, joves, ciutadanes del comú, professionals, institucions, entenent que les seves manifestacions i les conseqüències per a les dones, així com les estratègies d'abordatge, tenen les seves especificitats a cada territori amb una mateixa causa universal: l'estructura patriarcal de dominació.

Programes

Inscripcions