Santa Coloma: FITI celebra 20 anys de vida i sensibilització envers la discapacitat / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

El Festival Internacional de Teatre Integratiu de Santa Coloma de Gramenet (FITI) arriba enguany a la seva 10a edició i acumula 20 anys d'existència, treballant per la plena inclusió de les persones amb diversitat funcional al món de la cultura i la creativitat. El FITI, el més antic dels festivals de teatre inclusiu de Catalunya, es consolida com a cita obligada de professionals del sector social i de les arts escèniques català.

 

fest teatro

Cal recordar que entre les persones que viuen amb una diversitat funcional, el fet de ser dona suma un agreujant. Des d'organitzacions feministes s'ha reclamat contínuament perquè en general la salut té un enfocament masculí, des de la investigació als equips, entre d'altres paràmetres.

S'ha presentat a Santa Coloma de Gramenet i a Barcelona la programació de la nova edició que, sota el lema "Posa't a les meves sabates i vine al teatre", tindrà lloc a la ciutat del 4 de novembre al 12 de novembre i el 3 de desembre, coincidint amb el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat.

"El FITI ha d'ajudar a canviar la mirada, les perspectives i els prejudicis que la societat té sobre el col·lectiu amb discapacitat i ho volem fer a través de l'art i la cultura", ha dit Francia Gajardo, codirectora de la Companyia Alquimistes Teatre i codirectora artística del FITI, amb Verónica Ramírez.