La XIDPIC.CAT – XIPVG denuncia abusos físics, sexuals i verbals de la Policia durant el referèndum 1-O

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Violència d'Estat

There are no translations available.

1-Oct Dones ferides 1

Foto de xarxes socials

Més de 800 persones van patir aquest 1 d'octubre la cruenta violència policial de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola durant la celebració del Referèndum a Catalunya. Aquesta violència desenfrenada va esdevenir a més a més violència sexual envers moltes dones.

 

 

1-Oct Dones ferides

Muntatge fotogràfic de les xarxes socials

 

Des de la Xarxa Catalana de Dones Periodistes i Comunicadores – Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT – XIPVG) condemnem l'agressió sexual comesa per la policia nacional espanyola visualitzada en la denuncia de Marta Torrecillas, que explica com, durant el seu intent de votar a l'Institut Pau Claris de Barcelona, va ser colpejada, semi despullada i va patir tocaments sexuals per part de membres d'aquesta policia. Altres dones també varen ser agredides sexualment, fos físicament o verbalment.

El testimoni valent de Marta Torrecillas mou la nostra indignació i clam de justícia perquè els agressors no quedin en la impunitat. "Jo estava defensant a les persones grans amb els braços oberts, perquè anaven també per a la mainada i la gent gran, i aleshores m'han agafat, m'han tirat escales avall, m'han llançat  coses, m'han trencat els dits de les mans, expressament un per un. Enmig de les escales, amb la roba aixecada, m'han tocat els pits i reien i m'han apallissat. Això és molta maldat, molta maldat, molta ... ".

Mostrem doncs el nostre més ferm rebuig a l'acció violenta de la policia espanyola perquè no té justificació. Ahir van atacar amb acarnissament a la població indefensa que s'havia acostat a les escoles a emetre el seu vot. Aquesta acció evidència com el feixisme persisteix en els cossos policials i com, de manera preocupant, és avalada pel govern de Mariano Rajoy.

Com Marta Torrecillas, moltes altres persones varen viure la violència policial: gent gran, infants, i sobretot, dones. Aquest grau de repressió no té precedents en un Estat democràtic, només en el passat franquista, durant la dictadura, on violar els drets humans de qui els defensava, amb dignitat i sense por, va ser una realitat constant.

Ahir es va intentar fer callar el clam del poble que defensa el dret a decidir el seu futur. Es va intentar manipular la informació arribada des de Catalunya, a través de diversos mitjans de comunicació generalista amb seu a Madrid, mostrant un estat de normalitat i d'acció mesurada de les forces policials, tractant de persones violentes a les que van ser violentades.

La XIDPIC.CAT – XIPVG no callarà i continuarà denunciant la violència i la repressió cap a la població catalana i vindicarà el dret a decidir, a l'autodeterminació de Catalunya i la lliure expressió perquè és una qüestió de Drets Humans, de llibertat i de dignitat.

Fem una crida a la comunitat internacional a informar-se sobre el que passa a Catalunya no a través dels grans mitjans, sinó a través de les xarxes d'activistes i periodistes que, de manera alternativa, exerceixen contrapoder a la informació hegemònica que avala les opressions. Agraïm també las tasca feta pels més de 400 periodistes internacionals acreditats que varen difondre les terribles imatges per tot el món i la decisió del Comissionat de Drets Humans de Nacions Unides que volen realitzar una investigació sobre la violència que ha exercit l'Estat espanyol a Catalunya.

 

COMUNICAT XIDPIC.CAT-XIPVG

Barcelona, 2 d'octubre