Barcelona: Dolores Juliano presenta un nou llibre a Ca la Dona / La Independent / Notícies gènere

L'antropòloga feminista Dolores Juliano presentarà el seu llibre "Tomar la palabra: Mujeres, discursos y silencios" (edicions Bellaterra, 2017) amb la participació de Fina Birulés, dins del cicle sobre "Els mecanismes del canvi social", organitzat pel grup Miradas Violetas*.

 

Dolores Juliano

Dolores Juliano

"Totes les persones expressem les nostres preocupacions i les solucions que anem trobant, però no a totes se'ns escolta i valora igual. Les tasques més importants, com les de cura i convivència són les menys valorades. Els temes més significatius: com la vellesa i la mort, els menys debatuts. Aquest llibre es planteja el problema de la dificultat social d'escoltar i les formes que els sectors menys valorats, principalment les dones, desenvolupem per anar superant aquesta situació", assenyala la presentació del llibre.

"Si en llibres anteriors l'autora parlava d'immigrants, treballadores sexuals, preses i minories ètniques, tractant d'assenyalar els prejudicis a partir dels quals els veiem, en aquest subratlla que en aquesta construcció social de la desvalorització i el rebuig tenen tant pes els discursos com els silencis i emfatitza les respostes qüestionadores i el seu lent camí cap al reconeixement ".

"Aborda el tema des d'una perspectiva antropològica feminista. La credibilitat que atorguem a les coses que escoltem, depèn més de l'autoritat que li reconeixem a qui ho diu que al contingut mateix de la informació. Els grups que tenen poder intenten convèncer els altres que actuen en benefici de tots i aconsegueixen credibilitat, els sectors marginats intenten fer-se sentir i aprofitar les esquerdes per introduir nous significats i canvis en les escales de valors. Atès que són les dones les que han patit una més continuada discriminació, són també les que han tingut més ocasió i temps per desenvolupar propostes per superar-la".

*Serà el proper dimarts 26 de setembre, a les 19.00 a Ca la Dona.

(Ed. Belllaterra)