Dones pel Sí presenten web i campanya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

  Dones Sí enganxina

Enganxina de Dones pel Sí

El passat 29 d'agost hi hagué la presentació de la web de Dones pel Sí , l'espai web del punt de trobada de la iniciativa Dones pel Sí.

 

 

Dones Sí web  Dones Sí web1

web de Dones pel Sí

 

 

Les integrants de Dones per la Independència, sectorial Dones de l'ANC, han estat treballant des del mes de maig amb dones d'entitats i partits sobiranistes per mostrar les seves veus a la campanya unitària pel Sí. Una campanya que han volgut 100% transversal i que comptés amb les dones des del minut zero.
Segons les impulsores de Dones pel Sí (la sectorial de Dones de l'ANC i el col·lectiu Feministes per la Independència).

El projecte no ha estat fàcil, ja que si bé Dones pel Sí és una iniciativa pensada per formar part de la campanya unitària de les entitats i partits sobiranistes, a hores d'ara, però, la realitat es que aquest espai de trobada camina als marges de la campanya oficial. Tanmateix l'1 de setembre han obert l'esmentat web  amb 8 arguments pel Sí a la República i una gran llista de Sís. El col·lectiu ha superat les 500 adhesions individuals i col·lectives. Entre les col·lectives compten amb l'adhesió de l'ANC, Òmnium Cultural, Súmate, ERC, PDECAT i Demòcrates de Catalunya.

Es tracta, en paraules de les convocants, d' "un espai obert a la participació de totes, sabent que som diverses i que cadascuna pot tenir un motiu diferent per anar a votar el proper 1 d'octubre. Tots els motius hi tenen cabuda". I des de l'equip de coordinació del projecte expliquen: "Les dones que ens fem nostre aquest espai mantenim el doble objectiu compartit, posar al centre de la política del país les veus de les dones en la seva màxima diversitat, i posar al centre allò que ens preocupa de la nostra quotidianitat". I afegeixen: "Tenim un desig: el 2 d'octubre ser moltes per fer la revolució que tantes volem des de fa anys i panys".

 

Dones Sí  AP   Dones Sí .PC

Àngels Pujol de Dones pel Sí                 Paula Castellví de Dones pel Sí

 

 

 

El projecte comú que proposen està basat en la construcció d'una república- construïda de baix a dalt, entre totes i tots- fonamentada en la justícia social, on la igualtat efectiva de dones i homes sigui l'eix vertebrador de la societat, i on destaqui l'equitat de gènere, el sosteniment del planeta i el respecte pels drets humans. No es pot pensar, diuen: "en fiscalitat, en serveis socials o en polítiques de transport sense tenir en compte l'impacta diferenciat que tota acció pública té en la vida de les dones i dels homes. Per això cal que dones i homes siguem subjectes polítics en igualtat de condicions, amb paritat en tots els espais de participació i decisió".

Volen que aquesta futura República Catalana posi al centre la vida per davant del deute i dels comptes de resultats de les grans empreses, on sigui important la qualitat democràtica i el benestar de les persones. Finalment, una república "on la lluita contra la violència vers les dones esdevingui per fi una qüestió d'estat".

 

 

Dones pel Sí. mur

Des de Dones pel Sí, a pocs dies del Referèndum de l'1 d'octubre, animen a sumar-s'hi a totes aquelles dones que s'hi sentin implicades: "Sabem molt bé que els interessos, preocupacions, aportacions de les dones acostumen a quedar invisibilitzades per les grans crides "transversals" i veus de les figures mediàtiques". Creuen que "aquest cop, s'està davant l'ocasió històrica d'arribar al 2 d'octubre per obrir un procés constituent per decidir quin país volem, com ens volem relacionar amb el món, assegurar drets i llibertats per a totes, etc."

 

Formulari d' adhesió a Dones pel Sí

 

cartell-donespelsi-hospitalet-15setembre-def-2

 

Cartell d'un acte organitzat de Dones pel Sí