Brussel·les: La Unió Europea dóna suport a processos de justícia transaccional/ La Independent / Noticies Génere

No hay traducción disponible

Dilluns passat, 19 de juny, la Unió Europea, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en conflictes armats, va anunciar que donarà suport a la justícia transaccional per evitar la impunitat en els casos de violència sexual.

 

 

 Justicia Transicional

A través de l'Alta representant de Política Exterior i de Seguretat Comuna de la Unió Europea, Federica Mogherini, que també signa la comissària de Justícia Vera Jourova, el Comissari de Cooperació Internacional i Desenvolupament Neven Mimica, d'Ajuda Humanitària Christos Stylianides i de Política de veïnatge Johannes Hahn en un comunicat manifesten que la UE, ha tingut un paper determinant en l'escena internacional, en contra de la violència sexual de països en conflicte i han donat suport, i assistència en processos de Justícia Transicional a Colòmbia, Kosovo i Filipines.

Destaca la nota conjunta que la UE, dóna suport financer a governs de la Unió, per prevenir la violència sexual i la violència de gènere a la regió. El que: "com la resta de formes de violència i discriminació, ja sigui contra dones i homes, nenes o nens, és una violència flagrant i inacceptable als drets humans".