Catalunya: Núria Balada nova presidenta de l'Institut Català de les Dones / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

L'advocada Núria Balada ha estat nomenada com a presidenta del Institut Català dels Dones (ICD) i la llicenciada en Psicologia, Núria Ramon com a directora executiva de l'ICD.

 

fotonoticia 20170613140907 6401

Núria Balada


Nascuda a Barcelona l'any 1978, és llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu i Fabra i Màster en Alta Funció Directiva per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Ha treballat en l'àmbit privat com advocada especialista en Dret Societari. Des de l'any 2005 és membre de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona.

Va participar en l'elaboració del Pla de Polítiques de Dones del Govern de la Generalitat 2008-2011. Des de l'any 2011 i fins a l'actualitat ha estat directora executiva de l'Institut Català de les Dones i vicepresidenta del Consell Nacional de les Dones de Catalunya, quan va impulsar el Pla de Polítiques de Dones del Govern de la Generalitat 2012-2015 i el Programa d'intervenció integral contra la violència masclista 2012-2015, entre d'altres. També va col·laborar en l'elaboració de la Llei d'igualtat efectiva de dones i homes del 2015.

A nivell polític va militar a la Joventut Nacionalista de Catalunya i a Convergència Democràtica de Catalunya fins la seva dissolució. Actualment és Presidenta de Partit Demòcrata Català al barri de Gràcia, de Barcelona.