Estat espanyol: Carme Portaceli rep el premi Max / La Independent / Notícies gènere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Cultura - Teatro - Artes Escénicas

No hay traducción disponible

La directora teatral Carme Portaceli ha obtingut el Premi Max a la millor direcció d'escena per l'espectacle 'Només són dones', de Carmen Domingo.

Els Premis Max de les Arts Escèniques, més coneguts com a Premis Max, són uns guardons concedits anualment als professionals de les arts escèniques a l'estat espanyol, amb la finalitat de premiar i reconèixer la labor dels professionals i la qualitat de les produccions més destacades de l'any en l'àmbit de les Arts Escèniques

 

1496701435804


El jurat ha premiat Portaceli per la direcció d'aquest espectacle multidisciplinar sobre el patiment de les dones a les presons durant la Guerra Civil i que combina dansa, música i interpretació. En aquesta 20a edició dels Premis Max, celebrada a València, Portaceli competia en la categoria de direcció d'escena amb Santi Cortegoso i Jokin Oregi.

En rebre el premi a la millor direcció d'escena, Portaceli es va mostrat molt contenta per la pròpia temàtica de l'obra. Un reconeixement a les dones que van lluitar per la llibertat i la democràcia al nostre país. Satisfeta perquè per fi es visibilitzava el paper de tantes dones que van lluitar, dones -com ella mateixa va dir "valentes i lluitadores"- que no només van caure en l'oblit en temps "obscurs" sinó també avui en dia, en "temps de llum", quan "segueixen sent oblidades" pel gran públic i en alguns llocs fins i tot "se les assassina diàriament".