Jornada sobre noves masculinitats i prostitució a Barcelona

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Trata i prostitució

Lidia Puigvert

Lídia Puigvert seràla ponència inaugural.

L'Associació Homes en Diàleg organitza la Jornada "I davant la prostitució, què? Noves Masculinitats Alternatives prenent partit", que se celebrarà a la Casa del Mar de Barcelona, el 20 de maig, amb l'objectiu d'analitzar en profunditat aquesta problemàtica.

La prostitució vista en relació amb la doble moral, la llibertat sexual, el tràfic d'éssers humans per l'explotació sexual o la violència de gènere i "fent-ho des de la mirada de les Noves Masculinitats Alternatives que, lluny de la indiferència, prenen partit amb una posició clara, argumentada, científica i transformadora, obrint un debat no només des de l'ètica i la dignitat, sinó vinculat també i sobretot, en l'àmbit del desig", va informar Joan Cabré, president de la entitat organitzadora.

Homes en Diàleg creu que la prostitució és un tema molt important i clau per tractar en la societat, per aixo comptaran amb la ponència inaugural de Lídia Puigvert, doctora en sociologia, Professor Marie Curie Fellowship a la Universitat de Cambridge i professora a la Universitat de Barcelona.

Puigvert té una àmplia trajectòria en la investigació en gènere: entre altres, ha estat membre del Comitè Assessor de la Violència de gènere del Lobby Europeu de Dones (2008), ha publicat el llibre "Women and Social Transformation", conjuntament amb Judith Butler i Elisabeth Beck-Gernsheim, i ha publicat a les revistes científiques més prestigioses com Violence Against Women o Journal of Social Work Practice.

L'acompanyarà a la ponència Joan Cabré, investigador postdoctoral de la URV, especialitzat en Tecnologies de la Informació i la Comunicació i president d'Homes en Diàleg. A mès hi haurà una taula rodona de diferents experiències superadores de la problemàtica de la prostitució, tant des de Catalunya com a nivell internacional (Estats Units), i es realitzarà un taller de debat a partir de diferents vídeos i fragments de pel·lícules que aborden el tema.

Mès informació:

Detalls de l'acte:
Horari: 20 de maig 10.00-14.00h.
Lloc: Casa del Mar. C/ Albareda, 1, Barcelona. (Metro, L3 parada Drassanes)
Inscripció