Barcelona: Premi Millor Pel·lícula del BCN Film Fest' 2017 a Nicole García / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Cinema

El jurat del 'Premi a la Millor Pel·lícula', del 'Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest)' 2017, que ha estat constituït per la cineasta Claudia Llosa, el productor i periodista Toni Soler, i l'escriptor Chufo Lloréns, han premiat com a millor pel·lícula la francesa 'El somni de Gabrielle', de Nicole Garcia, actriu, directora i guionista francesa, por la "audàcia narrativa i per la actuació magistral de Marion Cotillard".

 

bcn-film-fest-2017-premios-550-1

 Imatges cedides per l'organització del BCN Film Fest 2017

La adaptació de la novel·la 'Mal di pietre (Mal de pedres)' de la escriptora italiana Milena Agu, segueix a una dona que, desprès d'haver-se casat amb un home desprès de la 'II Guerra Mundial', s'enamora de un malalt que coneix en un balneari.

 

Palmarés de la 'I Edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi':

Premi del Jurat a la Millor Pel·licula: 'El somni de Gabrielle' ("Mal de pierres") de Nicole Garcia

Premi de la Crítica ACCEC (Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics) a la Millor Pel·licula: 'Dancer' de Steven Cantor

Premi a la Millor Comèdia de la secció 'Cinema amb Gràcia': 'Casi leyendas' de Gabriel Nesci

Premi EDUCACINE: 'Una bolsa de canicas' ("Un sac de billes") de Christian Duguay

El Festival ha tancat aquesta primera edició amb la premier espanyola 'Día de Patriotas' del director Peter Berg ("El único superviviente", "Battleship"), protagonitzada per Mark Whalberg ("Infiltrados", "Boogie Nights").

 

 

richard-gere-rueda-prensa-550-2

Richard Gere  ©2017 L. Sedó

 

El BCN Film Fest', celebrat del 21 al 28 d'abril, ha projectat 35 pel·licules amb 16 premieres espanyoles, tres de les quals han sigut premieres mundials. Ha rebut la visita dels equips artístics de 13 pel·lículas, entre els quals: Richard Gere, Joseph Cedar, Juan Taratuto, Isabel Coixet, Bertrand Tavernier, Phil Grabsky, Santiago Segura, Checco Zalone, Jonathan Teplitzky, Ibai Abad, Lewis Rainer, Charlotte Atkinson, Iñaki Dorronsoro, Alain Hernández, Luis Oliveros, Melina Matthews, Mariano Cohn i Gastón Duprat.

El 'Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi', una iniciativa de Cinemes Verdi i EDUCACINE, ha tingut prop de 10.000 espectadors i títols com 'Norman, el hombre que lo conseguía todo' i 'The Girl from the Song', han aconseguit esgotar les localitats de la sala grand dels Cinemes Verdi. Durant el Festival s'han realitzat prop de 100 projeccions en un horari diari de 9:30h del matí a 12 de la nit.