Catalunya: Estudis superiors en Comunicació amb perspectiva de gènere / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Universitats - Estudis

La Universitat Autònoma de Barcelona, ha obert inscripcions per la IV Edició del Màster en Gènere i Comunicació i ampliant l'oferta a la I Edició del Postgrau en Gènere i Comunicació per al curs 2017-2018.

El màster i el postgrau, coordinats per les professores Joana Gallego i Isabel Muntané, estan pensats perquè professionals del periodisme, de la publicitat, de la comunicació audiovisual, entre d'altres disciplines afins (sociologia, polítiques, ciències socials o humanes) puguin aprofundir en les qüestions de gènere i tots els àmbits de la comunicació, ja sigui a la premsa escrita, la ràdio, la televisió, els gabinets de premsa, les agències de publicitat o les indústries culturals, amb un especial interès en la comunicació a internet. També aborda els contextos socials de la comunicació.

Joana Gallego és professora titular amb una llarga trajectòria investigadora en el tema de gènere i comunicació, i entre els seus principals publicacions es troben els llibres: De reines a Ciutadanes;  Mitjans de comunicació, motor o rèmora per a la igualtat ?; Periodisme Social;i  Putes de pel·lícula. Cent anys de prostitució al cinema. Va rebre el Premi sobre Comunicació de Masses del Consell Audiovisual de Catalunya (2001) amb un treball que es va publicar amb el títol de La premsa per dins (2002).

Isabel Muntané és professora associada, Màster en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania i estudis en Transversalitat de Gènere i de les Dones en les Polítiques Públiques. Ha treballat com a periodista en mitjans de comunicació i gabinets de premsa i actualment col·labora en diferents mitjans. Autora de diferents publicacions, va rebre la Menció Honorífica del premi 25N de l'Ajuntament de Barcelona el 2016 pel treball "Dones lents: Agents d'una nova informació sobre els Violències sexuals" i el II Premi de Gabinets de Comunicació en la categoria Innovació i Creativitat del Col·legi de Periodistes de Catalunya (2010).