Catalunya: Sóc lesbiana, sóc visible / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Cinema


El nou grup de lesbianes feministes Bollos en Teoria van fer fa unes setmanes la convocatòria "Sóc lesbiana, sóc visible" en la que animaven les dones lesbianes a fer un vídeo en el que es mostressin. La crida es feia en xarxa amb la Mostra Internacional de Films de Dones, La Bonne Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Ca la Dona i la Xarxa Feminista.

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

 

La iniciativa tenia l'objectiu d'aplegar tots els vídeos per tal de fer-los públics en un de sol a l'entorn del 26 d'abril dia de la visibilitat lèsbica. La Mostra internacional de Films de Dones també acollirà la convocatòria per la visibilitat.

El 26 d'abril és una jornada per reivindicar els drets efectius de les lesbianes que se celebra a Catalunya des del 2008.

A banda del vídeo, Bollos en Teoria va organitzar el dia de Sant Jordi una lectura de poemes de lesbianes sota el títol "Una paraula que comença per L".

El grup LesCat organitza una nova edició del Concurs de Truites, i aquest any també "bollos", per celebrar i reivindicar la visibilitat. El concurs tindrà lloc el 28 d'abril a partir de les 17:30h i es farà a la Glorieta de la Transsexual Sònia, al Parc de la Ciutadella de Barcelona. També a Terrassa es celebrarà la visibilitat de totes les diversitats lèsbiques, amb una jornada el 30 d'abril de 12 a 16 hores al Parc Vallparadís, en la que es portaran a terme diferents activitats: poesia, música, teatre, clowns... i que presentarà l'actriu Itziar Castro. La jornada està organitzada per LGTB Terrassa.