Barcelona: Xerrada de Wafaa Moussaoui sobre les dones mulsulmanes a Occident / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Religió - Espiritualitat - Islam

There are no translations available.

 

Activista feminista catalana i musulmana, fa xerrades als barris sobre el que significa ser dona musulmana a Occident, i per denunciar el patriarcat, i desvetllar els mites i els prejudicis que hi ha a la societat.

 

alt

Wafaa Massaoui Rahhab, nascuda a Berkan (Marroc) viu a Trinitat Vella, i entre altres coses, és voluntària d'Islamic Relief Espanya, a Barcelona. Durant aquest dies col·labora en l'organització de la setmana de la convivència intercultural del barri, on ha fet aquesta setmana una xerrada sobre l'islamofòbia de gènere. Abans, el divendres 21 d'abril, va parlar al Casal del Barri del Poblenou,  estimulant un debat molt interessant. L'acte fou convocat per l'associació intercultural i d'acollida Apropem-nos

Dedicada a lluita pels drets humans, Massaoui, aconsegueix sempre que les seves xerrades siguin molt alliçonadores. Intenta desmitificar els mites i prejudicis que existeixen als nostres països sobre les dones musulmanes. Des de la proximitat, la compressió i la integració de les diferències, segons ella "cal incidir en allò que ens uneix a totes les dones, i respectar la manera de pensar o viure de cadascú i cadascuna". Entre altres temes, aprofondeix sobre  la religió, el vel i  la vida quotidiana, i estimula un debat obert molt positiu entre l'assistència.

Mireu un petit fragment de la xerrada, en aquest video.