Girona: Formació per a entitats de dones gironines en la defensa dels drets femenins / La Independent / Notícies genere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, ha inaugurat el 25 de marc a Girona un seminari d'eines de formació i motivació adreçat a les representants de les associacions de dones que formen part de l'Assemblea Territorial de Dones de Girona, òrgan de participació i consulta del Consell Nacional de Dones de Catalunya. En la sessió, hi han participat prop de 30 dones, representants de 14 associacions de tot el territori gironí.

 

ICD acto

La formació, de 4 hores, ha estat impartida per Mònica Aldegunde, experta en coaching i en desenvolupament de competències, amb l'objectiu de facilitar eines a les representants de les entitats per a l'anàlisi de la missió i els valors que aporta el moviment associatiu de dones a la societat.

El curs, teòric, pràctic i participatiu, ha finalitzat amb l'elaboració d'un mapa de ruta i la definició de projectes. Hi han participat: Associació Gironina d'Empresàries, Associació de dones de Sant Narcís, Associació de dones de Ribes de Freser, Xarxa de dones gironines, Grup de dones de la Bisbal, Associació Suport a la dones de Palafrugell, Associació de dones de Verges, GOSS.O.S, Col·lectiu de dones en l'església, Cultivant Igualtat, Esfera, Plataforma de dones de Blanes, Associació de dones de la Vall del Llémena, i Xibeques del Cau de Torroella de Montgrí.

En l'acte d'inauguració, Teresa M. Pitarch ha subratllat que "les dones tenim molt a aportar. Un país no es pot permetre prescindir del talent femení si vol créixer i convertir-se en un país capdavanter". La presidenta de l'ICD ha reivindicat que "Catalunya només serà un país avançat si és capaç de ser capdavantera i referent en les polítiques d'igualtat efectiva de dones i homes".