ONU - Haiti: Convenció sobre la Reducció de l'apatrídia / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Migracions - Migracions

L'Agència de l'ONU per als refugiats (ACNUR) va felicitar al Parlament d' Haití que votà el passat 16 de març unir-se a l'esforç internacional per posar fi a l'apatrídia (qualitat atribuïda a aquelles persones no unides a cap Estat per un vincle de nacionalitat). Aquest acord beneficia més a dones i nenes.
 
 
 
 01-17-2017-428454
 
    Foto:Onu/Sophia Paris
 
 
 
Renata Dubini, cap de l'oficina regional de l'ACNUR per a Amèrica del Nord, ha subratllat que l'apatrídia "és una plaga totalment evitable que no ha de ser tolerada al segle XXI. Va afegir que amb aquesta votació, Haití declara la seva voluntat d'unir-se a la comunitat internacional, per treballar en els esforços per assegurar que ningú estigui privat de la nacionalitat i de la dignitat que aquesta atorga ".
 
Haiti és el tercer Estat membre de la Comunitat del Carib, sent el país  69 en adherir-se a la Convenció sobre la Reducció l'apatrídia, que data de 1961. Aquesta convenció disposa, que la canalla han d'adquirir la nacionalitat del país en què neixen, si no fos així es considerarien automàticament com a apatrídies.