Diferències de gènere en el treball, un mal endèmic

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Economia i Treball - Treball

Brecha-portada

El gràfic de l'informe de la CCOO és nítid en mostrar la incidència de les responsabilitats familiars i de cura sobre la "inactivitat" laboral de les dones.

 

Les diferències en les condicions laborals entre homes i dones, principalment pel que fa als salaris, es mantenen de forma greu i negatives per a les dones al llarg dels anys, tot i les constants denúncies d'organitzacions de treballadores i de feministes i malgrat els esforços que es fan des de l'administració governamental. Una de les dades més rellevants és el de la bretxa salarial de gènere, que és del 26%.

 

Aquest tema, avui es tractat des de La Independent amb les opinions de Mireia Mata, directora general d'Igualtat del departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, que, amb una visió institucional, explica la tasca realitzada des del seu àmbit; i Alba García, de la Secretària de la Dona i de Cohesió social, de CCOO Catalunya, que afirma que la suposada recuperació econòmica "lluny d'estabilitzar i fer avançar la igualtat d'oportunitats està accentuant la discriminació i les bretxes a tots nivells".

Totes dues es basen en informes elaborats sobre la situació de les dones en l'àmbit laboral.