Europa: Els Verds europeus recolzen mesures contra els atacs de Trump als drets de les dones/ La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Salut - Salut sexual i reproductiva

El grup dels Verds/ALE al parlament Europeu ha recolzat la iniciativa dels governs belga, holandès, suec i danès de donar resposta a la decisió de l'administració Trump d'aplicar la llei mordassa. Aquesta llei, coneguda com la Global Gag Rule, prohibeix que les Organitzacions Internacionals rebin fons dels Estats Units si proporcionen assessorament, promouen o es refereixen a serveis d'interrupció de l'embaràs. D'aquesta reunió n'ha sortit la campanya Ella decideix #SheDecides que s'impulsarà per a tota la Unió Europea.

 

 

Trump

Donald Trump. (Foto TechCrunch)

Ernest Urtasun, eurodiputat d'ICV i coordinador de la Comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere del Parlament Europeu ha afirmat:

"La llei mordassa signada per Trump comportarà greus conseqüències a programes internacionals que aborden el VIH / sida, la salut materna i infantil, la lluita contra el Zika o altres malalties i àmbits sanitaris. El Parlament Europeu va aprovar fa unes setmanes un informe que qualificava la llei mordassa com un atac directe i un retrocés en els avenços aconseguits en pro dels drets de les dones i les nenes i instava amb caràcter d'urgència a la Unió Europea i als seus Estats membres a augmentar significativament el finançament en l'àmbit de la salut i els drets sexuals i reproductius, així com establint un fons internacional per finançar l'accés al control de la natalitat i l'avortament legal i segur. Tots els països de la UE han d'actuar contra aquesta regla i contrarestar els efectes devastadors que podria comportar per a milions de dones i nenes a de tot el món, limitant el seu accés a l'assistència sanitària i posant en risc les seves vides "