Barcelona: Gallach: “Sense igualtat de gènere no tindrem un món més just” / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Drets Humans - Drets de les Dones - Drets de les Dones

Cristina Gallach, Secretària General adjunta del Departament de Comunicació i Informació Pública de Nacions Unides (NU), ha presentat, en el marc dels esmorzars europeus Jaime Arias, quin ha de ser el rol de Nacions Unides davant els reptes globals actuals i ha situat la igualtat de gènere com un dels principals. En un món convuls com l'actual, ha dit Gallach, allò primordial es tenir una governança ben travada.

 

 

Cristina Gallarc

Cristina Gallach en la seva presentació al Cidob. (foto: Teresa Carreras)

Pel nou Secretari General, Antonio Guterres, la igualtat de gènere transversal a totes les polítiques, els joves, el canvi climàtic, les noves tecnologies i la pau són els eixos principals de la seva agenda. Per Nacions Unides la igualtat de gènere és un dret fonamental i una condició per assolir un món en pau i pròsper. "Sense igualtat de gènere no tindrem un món més just. Hem de treballar perquè la igualtat sigui transversal en totes les polítiques" ha continuat. La igualtat de gènere és el Cinquè dels objectius del Desenvolupament Sostenible, és a dir l'Agenda 2030 de Nacions Unides.

Des de NU proposen assolir la paritat 50/50 el 2030. "Néixer dona, ha afegit, sobre tot en zones de conflicte, és veure's abocada a violències i abusos". Al món hi ha 700 milions de dones que les van casar éssent nenes amb menys de 18 anys. A 50 milions de nenes els mutilen els genitals. I una de cada tres dones pateix violència física o sexual durant la seva vida. "I això passa a Occident, a Europa i als Estats Units" ha conclòs Gallach.

Nacions Unides, ha dit Gallach, promet transparència i ha demanat reforçar la diplomàcia i la participació de tots els estats membres en l'era Trump com ho ha fet el Govern holandès davant l'anuncia de retirada de subvencions anunciades pel mandatari americà a les entitats que fan cooperació al món i defensen l'avortament. "Nacions Unides, ha acabat, és el que els estats deixin que sigui sobre tot en un moment de caos i transició cap a un món multipolar per lluitar per les desigualtats de tot tipus".

 

  

Cristina Gallarch

 Cristina Gallarch i Teresa Carreras de La Independent.