Catalunya: Masclisme “collonut” a la revista oficial del Barça / La Independet / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Esports - Esports

Hi ha un desagradable exemple del treball que no es fa per combatre la violència masclista i els estereotips envers les dones a la revista oficial del Barça, del febrer - març 2017: a una fotografia d'un equip juvenil guanyadors de la "Lliga Promeses", tot fent rotllana abans de començar el partit, el seu capità animava als joves amb aquestes paraules: "Som collonuts, sí; som collonuts, sí!. Visca el pa, visca el vi, visca la mare que ens va parir a tu i a mi i tot l'equip. Barça!!!".

 

barca1

 Imatge de la revista del Barça y del moment del grit qüestionable.

 

No fa gaires dies i arran d'un del nombrosos assassinats de dones, el qui fou Secretari General d'Igualtat en el Ministeri, Miguel Lorente, deia que "no acabarem amb la violència de gènere fins que no es treballi des de tots els àmbits de la societat a favor de la igualtat de gènere". Hem de donar-li la raó.

Però al futbol i els seus mitjans informatius sembla que tot es qüestió de testicles. Així creixen els joves que practiquen el futbol, amb missatges masclistes que formen el seu imaginari i els seus valors.