Barcelona: Medalla d'Or de la Ciutat, homenatge pòstum a Muriel Casals / La Independent / Notícies gènere

En fer un any de la mort de Muriel Casals, l'exdiputada independentista al Parlament de Catalunya i expresidenta d'Òmnium Cultural va rebre un homenatge pòstum en el qual li va ser lliurada, la Medalla d'Or de la ciutat de Barcelona. El Consistori la considera "filla adoptiva  que vivia aquesta pertinença a la Ciutat amb molt d'orgull". Van rebre el Premi la seva filla i el seu net.

 

Muriel casals homenaje

Durant l'acte d'homenatge a Muriel Casals. (Foto: GenCat)

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va ser l'encarregada de lliurar la Medalla d'Or de la Ciutat a títol pòstum en un acte celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament de Barcelona on va ser-hi present el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i altres autoritats com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, la consellera de la Presidència, Neus Munté, i els consellers Raül Romeva i Josep Rull.

Puigdemont va elogiar la "trajectòria carregada d'il•lusió i d'esperança" de Casals i va remarcar la seva convicció en defensa de la independència de Catalunya perquè "entenia que la millor manera de poder viure en plenitud era des de la sobirania i  des del Estat independent". A més "perquè era feminista, ecologista, progressista, republicana, catalanista, europeista i demòcrata, entenia que per poder assolir els objectius de tantes lluites compartides ho havia de fer amb un estat propi".