Russia: Aprovada la Llei de via lliure a la violència masclista / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

La Duma, el Parlament de Rússia vota a favor d'un projecte de llei per tolerar abusos si són un cop l'any. Pegar a un fill, a la dona o als avis no serà delicte si es produeix només una vegada l'any i quedarà reduït a una infracció administrativa.

 

Violencia

Aquesta proposta la van defensar 358 diputats a favor, 2 en contra i una abstenció. Ara perquè l'esborrany sigui llei només caldrà que la Cambra A i elpreident del país, Vladimir Putin, el validin.

Si s'arriba a aprovar la infracció administrativa seria castigada amb una multa d'uns 500 euros, com a màxim, i si l'agressió és per primera vegada, amb 15 dies d'arrest administratiu o treballs comunitaris.

L'objectiu dels parlamentaris que han donat suport a la iniciativa és protegir el dret dels parees a disciplinar els seus fills i reduir la capacitat a l'estat a intervenir en les families.

La diputada ultraconservadora Ielena Mizulina és la principal promotora de la despenalització de la violència familiar al parlament rus, malgrat que el 74 per cent de les dones la pateixen i d'elles el 91 per cent a mans de les seves parelles, segons dades del govern. "En la tradició cultural de la família russa, les relacions entre pares i fills estan construïdes sobre l'autoritat dels pares", va dir per la seva part Mizulina, i a manera de justificació va afegir: "Les lleis han de donar suport a aquesta tradició familiar". També aquesta senadora és coneguda per impulsar la "llei contra la propaganda homosexual", que discrimina les minories sexuals.

Cada any moren prop de 14000 dones a Rússia assassinades pels seus marits o per altres familiars, segons les darreres dades de les Nacions Unides del 2010