A Coruña: Áurea Sánchez presenta l'assaig "Las Marías de Santiago" / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

La periodista i doctora en periodisme per la Universitat Complutense, Áurea Sánchez, ha presentat l'assaig sobre la "Representació de la identitat femenina en els mitjans de comunicació: las Marías de Santiago" que, des d'un relat històric, fa una anàlisi sobre dues dones molt conegudes i populars de la ciutat d' A Coruña que van rebre els sobrenoms de "las Marías" i "las Dos en Punto", però també les van nomenar "boges" i "solteres".

 

Las Marias 2

Representació de Maria i Coralia Fandiño Ricart fent un tomb a les dues de la tarde.

Els veritables noms i cognoms d'aquestes dues dones no eren tan coneguts. Es tracta de María i Coralia Fandiño Ricart i pertenyien a una família nombrosa, humil i treballadora, que per ser germanes de sindicalistes, van ser també represaliades durant la dictadura de Franco.

"Maria i Coralia Fandiño Ricart van ser colpejades físicament pels agents que arribaven a la casa a la recerca dels seus germans, i al carrer van ser criticades per la majoria de la gent, que giraven la cara quan les trobaven en el seu passeig diari", indica l'Editorial Hispalibros SL que publica el treball.

Áurea Sánchez és a més a més autora de les novel·les Destino...Cancún i La vida en mil pedazos. És periodista de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere a Galicia i de GAMAG Europe. És també la presidenta de l'Agrupació de Mulleres Xornalistas de l'Associació de Periodistes de Santiago.

 

Las Marias 1

 

Áurea Sánchez