"Controles?"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Infància i Adolescència - Infància i Adolescència

 expo adoles p1


"Controles?" és una exposició itinerant i interactiva sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum.

Una exposició que des del 2012 viatja per la demarcació de Barcelona, però que ara inaugura la seva segona edició.L'exposició ha estat visitada per prop de 25.000 persones, més de 19.000 d'elles escolars, i el passat 1 de febrer es va inaugurar al Centre Cívic El Roure de Begues.

La mostra "Controles?" creada des de la Diputació de Barcelona dirigeix a adolescents, joves a partir dels 16 anys i adults amb l'objectiu de prevenir el consum de drogues, promoure actituds responsables i reflexionar sobre l'educació respecte de les addiccions. En l'acte de la inauguració també és presentar el Servei d'Informació Familiar sobre les Addiccions de Begues.

Amb aquesta exposició, la Diputació de Barcelona vol donar suport municipal a les polítiques socials en la prevenció de les drogodependències, és una nova iniciativa expositiva adaptada a les circumstàncies actuals de consum, obrint grups d'edats i àmbits de treball, posant especial atenció en adolescents, joves i les seves famílies.

L'exposició s'estructura en 4 nivells d'ús: informació general, Informació especifica per a cada tipus de públic, jocs interactiu i pantalla tàctil fixa.

A més, l'exposició disposa de la seva pròpia web, de visites guiades i d'activitats educatives complementaries com tallers de formació per a alumnes a cadascun dels cursos que hagin visitat l'exposició, sessions de formació per als professors amb l'objectiu de formar en drogodependències, facilitant eines bàsiques que permetin als professors la realització dels tallers a l'aula. I per últim, sessions de formació per a pares i mares amb l'objectiu de proporcionar informació sobre drogues i pautes educatives per prevenir el consum de drogues en els fills.