Estrasburg: En retrocés els drets de les dones a Polònia / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

El ministre polonès d'Afers Socials i de Família ha anunciat la seva intenció de retirar la seva signatura de la Convenció del Consell d'Europa sobre la prevenció i la lluita contra la violència a les dones, conegut com el Conveni d'Istanbul.

 

verds


Polònia va signar el 2012 el Conveni ratificant-lo el 2015. Aquest Conveni obliga els Estats a prendre mesures per lluitar contra totes les formes de violència masclista per tal d'eradicar aquesta xacra.
Tot just conèixer la notícia, la Comissió dels Drets de les Dones i Igualtat de Gènere (FEMM) del Parlament Europeu està preparant un document per enviar a les autoritats poloneses criticant aquesta intenció i dissuadir-los de fer-la.

Ernest Urtasun, coordinador de la Comissió FEMM del Parlament Europeu ha destacat: "Aquest nou atac del govern polonès a la seguretat de les dones a Polònia és molt alarmant. El govern polonès actual sembla estar obcecat a soscavar els drets fonamentals, en aquest cas, els seus líders conservadors han iniciat una campanya ferotge contra la Convenció titllant-la de" perillosa "per a les tradicions i la família a Polònia." I ha recordat, que "El 25 de novembre, amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, una gran majoria del Parlament Europeu va recolzar la proposta de la Comissió Europea perquè la UE ratifiqui el Conveni d'Istanbul. El fet que Polònia es mostri contrària a aquesta Convenció envia un missatge molt pertorbador a les dones de Polònia sobre el seu dret a viure una vida lliure de violència. "

Hi ha hagut més declaracions, entre altres, Florent Marcellesi, membre dels Verds-ALE de la Comissió FEMM del Parlament europeu ha declarat: "Deixar a Polònia bloquejar la ratificació de la Convenció seria un greu error. És per això que esperem que tots els Estats reaccionin de forma ferma i ràpida condemnant aquesta decisió. No hem de tolerar que en el si de la Unió, certs líders segueixin onejant banderes populistes d'extrema dreta que promoguin principis antidemocràtics i contraris als valors fonamentals de la ciutadania europea".