Perd Mèxic 7% del PIB per violència contra dones

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Opinion - Opinió: Drets Humans - Drets de les Dones

There are no translations available.

 

SaraLovera peque

OPINIÓ

La violència contra les dones és una pèrdua econòmica per al món de fins a un  5.2 per cent del Producte Interior Brut global i a Mèxic és del 7 per cent, segons dades de l'organisme de Nacions Unides per a la Dona (ONU Dones).

Per això la campanya dels 16 dies d'activisme per eradicar la violència contra les dones, és una crida a tots els països per invertir en les dones i aturar la violència que no només atempta contra la democràcia, sinó que significa pèrdua en productivitat i desenvolupament .

Aquesta tarda a la Secretaria de Relacions Exteriors, la representant a Mèxic d'ONU Dones, Ana Güeznes va lliurar el Protocol d'Atenció consular per a persones víctimes de Violència basada en Gènere, que es va elaborar en col·laboració amb la Unitat de Política d'Igualtat de Gènere que de la Cancelleria, que dirigeix Guadalupe Gómez Maganda.

En presència del grup reconegut i guardonat pel seu suport a migrants, Les Patrones, es va commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, en la qual Güeznes va destacar el paper fonamental de Mèxic per incloure la perspectiva de gènere en tots els organismes bilaterals i en els acords globals, i ha recordat que hem començat el segon any en què les nacions van decidir posar data de caducitat a la violència i la discriminació 2030.

La representant internacional va cridar a accelerar el pas, treballar per la igualtat i la no discriminació, ha reiterat que la violència contra les dones és violència contra la societat i contra la convivència democràtica.

Va recordar davant desenes de treballadors i treballadores de la Cancelleria que el 2030 les ambicioses fites establertes en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, emfatitzen l'eliminació de la violència contra dones i nenes com un objectiu principal que requereix avui de solucions innovadores i de noves aliances.

Va afirmar que tenim l'obligació d'activar un compromís reforçat global i a Mèxic, incrementar la inversió en les dones i en la prevenció de la violència, millorar les estadístiques i accelerar el ritme per l'apoderament de les dones. Només això ens portarà a l'assoliment de la igualtat substantiva, una igualtat en els fets i resultats.