XIDPIC.CAT i GAMAG en un Congrés de periodistes i escriptores a Xile

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Media - ICT

There are no translations available.

Congreso chile

 

En el marc del XXIIè Congrés de l'Asociación Mundial de Mujeres Periodistas y Escritoras (AMMPE) que es farà la setmana vinent a la Universitat Catòlica de Xile (PUC), a Santiago. S'hi presentarà el projecte de GAMAG EUROPA, liderat per la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya (XIDPIC.CAT).

 

La sessió es farà entre el 23 i el 26 del mes de novembre a la Facultat de Comunicaciones de la PUC. El tema del Congrés és "Periodismo, transparencia y democracia", i el periodisme de gènere en será un dels eixos centrals.

Teresa Carreras, en nom de la Independent, la agencia de noticies amb visio de genere de la XIDPIC.CAT, presentarà la xarxa GAMAG EUROPA, capítol europeu de l'Aliança pels Mitjans i el Gènere GAMAG que es desenvolupa a nivel global amb la UNESCO.

També hi participarà, Isolina Cueli, en nom de l'associació Xarxa de periodistes europeus, una de les que forma part de l'Aliança a nivell europeu.

En aquest Congrés, el periodisme de gènere en será un dels eixos centrals. "Explicarem- ha dit Teresa Carreras, de la XIDPIC.CAT- que per aspirar a un canvi social real cal feminitzar la política i el periodisme. I GAMAG és una eina essencial".

L'AMMPE ha convidat GAMAG a explicar el seu projecte que des del 2015 està desenvolupant a Europa. "Ens interessa la mirada europea en els temes d'igualtat per millorar la qualitat del nostre periodisme. Destruir estereotips en les noticies que es donen als mitjans llatinoamericans seria un primer pas molt important per canviar els valors patriarcals molt arrelats a la nostra societat", ha declarat a La Independent, Julia Eugenia Martínez, presidenta l'AMMPE.

Aquesta Aliança aplega expertes, periodistes i investigadores de tota Europa. A més del treball de periodistes i comunicadores fomenta la participació i visibilitat de totes les dones i homes que aporten aquesta mirada de gènere als mitjans.

Per GAMAG, a més de participar en els continguts, aquestes professionals també han d'estar en els llocs de decisió en les empreses periodístiques. "Una cosa es indestriable de l'altra- ha afirmat Carreras- hi ha d'haver més dones i els continguts s'han de feminitzar d'una forma transversal".

La sessió inaugural anirà a càrrec del periodista argentí Jorge Lanata i la clourà la presidenta Michelle Bachelet.

 

Congreso chile 1

 

Més informació:

Programa PDF