Malawi. Internacional: Àfrica manté la taxa més elevada de matrimonis infantils / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Infància i Adolescència - Infància i Adolescència

Malawi va aprovar, el 2015, la Llei de matrimoni, divorci i relacions familiars, que eleva a 18 anys l'edat mínima per contraure matrimoni.

 

FWIS Malawi Elizabeth WAGGGS 20160303 154755 1 675x450 1

Foto: Noies Guíes de Malawi/ Otchiwe Nkosi

 

ONU Dones, juntament amb les seves aliances, va exercir un paper fonamental en la promoció de les noves lleis i treballa amb caps tradicionals per canviar les pràctiques locals. Malawi és un dels països més petits d'Àfrica i el llac Malawi ocupa al voltant d'un terç de la superfície del país.

Malawi té una de les taxes més elevades de matrimoni infantil. La meitat de les nenes es casa abans dels 18 anys. Moltes d'elles, per la pobresa flagrant de les seves famílies que no poden mantenir-les. L'embaràs adolescent representa entre el 20 i el 30 per cent de les morts maternes del país, i unes poques nenes, només al voltant del 45 per cent, continua estudiant més enllà del vuitè grau.

Sovint, les nenes que contrauen matrimoni precoçment s'enfronten a una constant violació de drets humans. Són més vulnerables a la violència física i sexual. Sovint, són obligades a abandonar l'escola per assumir responsabilitats domèstiques. Tenen menys capacitat per defensar-se i per defensar els seus drets. Sovint en les seves vides, el matrimoni infantil és l'avantsala de la maternitat, tot i que les nenes no estiguin física o mentalment preparades. Cada dia, més de 20.000 nenes menors de 18 anys donen a llum en els països en desenvolupament: xifra que representa més de 7 milions de parts cada  any. Les nenes que han rebut educació, tenen més probabilitats de posposar el matrimoni i de ser mares més tard. Les nenes amb educació secundària, tenen fins a sis vegades menys de probabilitats de contraure matrimoni infantil.

Els indicis de matrimoni infantil més elevat, es troben a l'Àfrica subsahariana, 4 de cada 10 nenes contrauen matrimoni abans dels 18 anys, i al voltant d'una de cada vuit es casa o s'uneix en parella abans dels 15. Aquesta regió precedeix a Amèrica Llatina i el Carib i a Orient Mitjà i al Nord d'Àfrica, on el 24 i el 18 per cent de les dones d'entre 20 i 24 anys, respectivament, van contreure matrimoni en la seva infància.

Als països en desenvolupament (a excepció de la Xina), una de cada tres nenes es casa abans dels 18 anys. És a dir, el futur de 47.700 nenes es veu truncat tots els dies.