Barcelona: La digitalització com a eina per la cohesió social / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Digitals

El passat 7 de novembre, la consellera de la Presidència va clausurar la 3a conferència del projecte Llegat Pasqual Maragall, iniciativa de la Fundació Catalunya Europa, que enguany anava a càrrec de Sr. Richard Sennet.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va donar el seu reconeixement a l'expresident i exalcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, de qui assegura "hem de saber aprofitar la diversificació econòmica de la ciutat, que va saber situar tan bé en l'àmbit internacional".


Munté va recordar que són les polítiques públiques les que han de perseguir "la cohesió social" i el "desenvolupament sostenible" a les ciutats, en un context "on les noves tecnologies de la informació i comunicació s'han convertit en una eina essencial que permet un important empoderament de la ciutadania a través de les xarxes socials". És en aquest sentit que assegura que "és la digitalització que ha de servir per garantir la igualtat i democratització de la societat".

La consellera va explicar que "quan parlem de ciutats, ho fem amb ciutats connectades, obertes i intel·ligents" que "volen posar les persones en el centre de totes les polítiques, decisions i accions" i "garantir la igualtat pel que fa a drets i deures dels ciutadans i ciutadanes".